Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Bandırma'da tarım arazileri sular altında kaldı

Bandırma

Bandırma'da etkili olan fırtınayla karışık yağmur ilçeye 17 km uzaklıkta bulunan Doğruca Mahallesinin içinden geçen Eğridere'nin taşmasına neden oldu.

Bandırma’da etkili olan fırtınayla karışık yağmur ilçeye 17 km uzaklıkta bulunan Doğruca Mahallesinin içinden geçen Eğridere’nin taşmasına neden oldu.
Eğridere’nin taşmasıyla birlikte Doğruca, Akçapınar ve Kuşcenneti Mahallerinde bulunan tarım alanları sular altında kaldı. Selden dolayı, Bandırma-Doğruca arasında ulaşım kontrollü olarak veriliyor.
Tavukhaneler ile damlar sular altında
Bölgede bulunan tavukhane, hayvan besi damları ve meyve bahçeleri sular altında kaldı. Selden dolayı Bandırma-Doğruca arasında mahsur kalan araçlar ve araç sürücüleri traktörlerle kurtarıldı. Avrupa Konseyi tarafından A sınıf diplomayla ödüllendirilen Milli Parkta sular altında kaldı.
Yaşanan sel felaketini değerlendiren Bandırma Doğruca Mahallesi Muhtarı Yakup Mence “Bölgede etkili olan yağışlar sonucu mahallenin içinden geçen Eğridere taşarak tarım alanları, meyve bahçeleri ve hayvan damlarının sular altında kaldığını söyledi.
Su seviyesinin her dakika yükseldiğini belirten Muhtar Mence, “Yağışların böyle devam etmesi halinde mahallemizde bulunan konutlarında sular altında kalmasından endişe ediyoruz. Eğridere’nin acilen temizlenmesi gerekiyor. 2011 yılında da mahallemiz böyle bir sel baskınına uğramıştı. Böyle giderse aynı acıları tekrar yaşayabiliriz.” dedi.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı